Båthusrundan: Passar bra för absoluta nybörjare och för korta sightseeingturer. Lugn och skyddad sträcka nära stranden. Passar bra även om det är lite blåsigt. Passar även bra till SUP.


Fjärdsbådan runt: Trevligt, kort nybörjarrutt som man både kan paddla och suppa. På Fjärdsbådan kan du se sommarfår beta. Möjligt att ta i land på flera ställen, men fåren är ofta sällskapssjuka (och snälla).

Långbådan runt: Bra nybörjartur. Passar särskilt bra om det är blåsigt på simstrandssidan, för då är denna rutt i lä. Paddla nära stranden. I det smala sundet och längst söderut på kartan är det mycket stenigt. Var aktsam. Om det inte är för lågt vatten, kan du även gena genom sundet strax ovanför texten Grangrund.

Flaket runt: Trevlig, varierad rutt som även passar nybörjare. Lite längre än Långbådan runt, men passar särskilt bra trots att det blåser från syd, väst och ost. Ofta lugnt vatten på hela rutten förutom vid nordlig vind. Paddla nära land och förläng turen vid behov.

Marsskärsberget: Trevlig holme omgiven av massor av sten. I närheten av den blå punkten, finns flera små klippor som möjliggör både tältning och picknick. Det kräver dock mer paddlingserfarenhet, eftersom vinden på Gloppet ofta är starkare än på de mer skyddade rutterna. En korttur kan dock göras till Strandhyddan som är församlingens gård. Där är det möjligt att ta i land och t.ex. picknicka med sjöutsikt.

Halsön runt: Detta är en heldagstur som kräver tidigare paddlingserfarenhet. Varierande tur med både innerskärgård och större vatten. I området nära scoutstugan paddlar du i grunda flador i skydd från vinden och vid scoutstugan kan du ta i land och äta din medhavda lunch. Det finns en riktigt lämplig brygga att ta i land på vid scoutstugan.