Här har vi samlat all information om vår uthyrningsservice.

Uthyrning av kajak

Vi erbjuder riktigt fina kajaker som lämpar sig såväl till nybörjaren som till den mer erfarne paddlaren. Läs mer om vår utrustning. 

I vår uthyrning ingår kajak, paddel, kapell och flytväst.

Vad ska du ta med dig?

Använd lämpliga kläder och packa med fördel din telefon i ett vattentätt fodral. Det finns även packluckor i kajakerna där du packa extra kläder, picknick eller varför inte tält för övernattning.

Säkerhet

Du ansvar själv för din säkerhet. Du bör avgöra ifall du klarar av att paddla i vädret som råder. Du bör även vara medveten om väderväxlingar. Du bör anpassa paddlingen enligt väderförhållanden och förutsättningar.

Ifall du aldrig har paddlat tidigare, rekommenderar vi att du utnyttjar vår guidetjänst. Du får då ruttguidning, sällskap och råd av en erfaren paddlare. 

Polkuped avsäger sig allt ansvar för dina prylar under din paddlingstur.

Väderväxlingar

Trots att det kan blåsa, finns det många alternativ där du ändå kan paddla i lä och goda förhållanden. Ta hjälp av våra ruttförslag eller fråga personalen på Strand-Mölle, var de anser sig vara bäst förhållanden på basen av vinden.

Den säkraste paddlingstiden är sent på kvällen. Vinden lugnar sig ofta efter 19-20-tiden på kvällarna och havet bjuder på mäktig spegel.

Ditt ansvar

Du tar hand om våra kajaker. Vår skärgård är stenig och du iakttar försiktighet när du paddlar nära land och i tydligt steniga områden. Du betalar för skador som orsakats av vårdslöshet.

Du håller överenskomna tider.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *